Výtěžek Tříkrálové sbírky v litoměřické diecézi opět potěšil

Diecézní charita Litoměřice již rozpečetila všechny tříkrálové pokladničky a výtěžek je rekordní. Vykoledovala krásných 2 349 405,00 Kč.

Poděkování českých a moravských biskupů

ilustrační foto: Alena Jílková, koledníci z Moravské Třebové

Poděkování tříkrálovým organizátorům, koordinátorům, koledníkům, rodičům i dárcům přichází také z České biskupské konference. „Děkujeme za to, že prošlapáváte cestu,“ píší čeští a moravští biskupové. S potěšením zveřejňujeme poselství, které přinesl portál církev.cz.

Rozpečetěno a sečteno (Tříkrálová sbírka 2017)

Letošní Tříkrálová sbírka byla rekordní.

Tříkrálový koncert sledovalo v České televizi 385 tisíc diváků, poslali tisíce SMS

Tříkrálový koncert 2017 - vystoupení zpěvačky Lenny

Tradiční Tříkrálový koncert, jehož jubilejní desátý ročník se konal 8. ledna v Městském divadle Brno a který v přímém přenosu vysílala České televize, sledovalo 385 tisíc diváků. Během koncertu lidé poslali dárcovské SMS, jejichž hodnota přesáhla nejen milión dvě stě tisíc korun, ale také loňskou hranici. A další diváci peníze ještě přislíbili. Koncert je od roku 2008 tradičním poděkováním dárcům a koledníkům Tříkrálové sbírky.

V neděli zazní na ČT1 jubilejní Tříkrálový koncert

Tříkrálový koncert. Foto: Richard Bouda

Tradiční součástí Tříkrálové sbírky je Tříkrálový koncert, jehož jubilejní desátý ročník se koná v neděli 8. ledna v Městském divadle v Brně. V přímém přenosu jej uvede Česká televize v 18 hodin na programu ČT 1. Koncert moderují Martina Kociánová a Jan Čenský. Na Tříkrálovém koncertu 2017 vystoupí Boni pueri, Spirituál kvintet, Věra Martinová, Václav Neckář & Bacily, Lenny a Slza.

Litoměřické náměstí zaplnili tříkráloví koledníci

V úterý 3.1. se na litoměřickém Mírovém náměstí sešli koledníci Tříkrálové sbírky, aby jim požehnal litoměřický biskup. Náměstí bylo skoro plné.

Tříkrálová sbírka už klepe na dveře!

Stejně jako v předchozích šestnácti letech, tak i v lednu 2017 vyjdou do ulic litoměřické diecéze koledníci Tříkrálové sbírky. Otevřete jim dveře a přivítejte je ve svých domovech.

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky překonal loňskou částku. Děkujeme!

Kolednice z Dolní Lukavice na Plzeňsku. Foto: Radek Hora

Koleda Tříkrálové sbírky 2016 je sečtena. Výsledná částka činí obdivuhodných 96 milionů Kč, tedy o více než 6,6 miliónů korun více než loni. Výnos pomůže lidem v sociální nouzi, matkám s dětmi v tísni, seniorům, lidem s postižením a vážně nemocným, ale třeba i dětem v Latinské Americe - část výtěžku totiž půjde na projekty rozvojové spolupráce v zahraničí.

Litoměřická diecéze zná výsledek Tříkrálové sbírky

Výsledek tříkrálové sbírky v litoměřické diecézi je potěšující. Koleda vynesla 2 201 357,00 Kč.

Tříkrálovou sbírku v Litoměřicích zakončil koncert

Tříkrálový koncert ukončil Tříkrálovou sbírku v litoměřické diecézi. Na řadu přijde rozpečeťování tříkrálových pokladniček.