Zobrazit články z rubriky:  Příběhy a zamyšleníCo se děje v DomověTříkrálové sbírkyPostní almužnyDny otevřených dveříMimořádné událostiNácvikové pobyty v Holanech Jiné článkyNapsali o násCo se děje v Chráněném bydleníCo se děje v podporovaném bydleníCo se děje v terapeutické dílně

Naděje se vrátí

Vraťme jim naději. Podpořte rodiny zasažené pandemií.

Naděje se vrátí_2

Tříkrálovou sbírku dárci letos podpořili téměř 81,5 milionu korun. Peníze už pomáhají. Děkujeme!

Praha 27. května 2021

Tříkrálová sbírka je spočtena do poslední koruny. Vynesla 81,476 milionu Kč. To je značná částka. Kvůli epidemiologické situaci se totiž letos tradiční koleda musela obejít bez toho hlavního: bez koledníků v ulicích. Do sbírky bylo možné letos přispět pouze online nebo prostřednictvím „statických pokladniček“. A vybrané peníze dávno neleží jen tak na účtu, ale už pomáhají po celé republice – lidem, kteří se ocitli v nouzi. Třeba i kvůli epidemii covid-19.

Tříkrálová sbírka 2021_2

Sbírka potravin 24. dubna 2021

V sobotu 24. dubna 2021 proběhne Jarní kolo Sbírky potravin. Zapojte se s námi do celostátní akce a pomozte lidem, kteří žijí na hranici chudoby. Sbírka potravin je dnem solidarity, při kterém může každý pomoci tím nejjednodušším způsobem, darem trvanlivých potravin a drogerie.

Sbírka potravin foto 1

Tříkrálové pokladničky rozpečetěny, vybralo se 80 milionů korun. Děkujeme!

Příspěvky v pokladničkách Tříkrálové sbírky jsou sečteny a výsledná částka z nich dosáhla celkem 52,3 milionu korun. Dalších téměř 24 milionů přinesla on-line koleda na webových stránkách sbírky a přes 4 miliony doputovaly od štědrých dárců přes DMS. Celkem tak letošní Tříkrálová sbírka přinesla potřebným téměř 80,3 milionu. Koleda ale ještě nekončí, on-line i pomocí DMS lze totiž sbírku podpořit až do konce dubna.

Rozpečetěné pokladničky Tříkrálové sbírky naší charity

V letošním roce pokračujeme v nalézání nových cest ve všech oblastech života spolu s Vámi všemi. Tříkrálová sbírka není vyjímkou.

Tříkrálový koncert se vydařil a sbírka pokračuje online

Částku 2 163 861 Kč poslali během Tříkrálového koncertu diváci pomocí dárcovských SMS. Tradiční Tříkrálový koncert, který je poděkováním koledníkům, partnerům i všem dárcům a příznivcům odvysílala Česká televize v neděli 10. ledna večer. Tříkrálová sbírka však stále pokračuje – v online prostoru i prostřednictvím „statických pokladniček“. Pandemie nemoci covid-19 a související přijatá opatření letos nedovolují koledníkům vyjít do ulic. To však vede k hledání nových cest, jak sbírku lidem připomenout.

Tříkrálová sbírka 2021 trochu jinak

S ohledem na edpidemickou situaci se 21. ročník Tříkrálové sbírky uskuteční jiným způsobem. Koledníci vám budou hrát a zpívat na náměstí Míru ve stánku pod stromečkem, vedle Betléma.
Koledu „My Tři králové jdeme k Vám“ uslyšíte uslyšíte z jejich úst
od 6. ledna do 12. ledna vždy mezi 14:30 - 16:00 hod.

KDYŽ NECHÁTE PEČOVAT LÁSKU, NEMŮŽETE UDĚLAT CHYBU

Mezi službami z nabídky Oblastní charity Česká Kamenice najdeme také jednu s názvem „Domácí hospic.“ Stále nepříliš známá služba funguje v České Kamenici již od roku 2018. O tom, co je to domácí hospic a jak tato služba funguje, jsme si povídali s MUDr. Vendulou Pileckou (VP) a Mgr. Evou Konečnou (EK).

V České Kamenici vyrostl nový Domov

Domov Panny Marie – útočiště hříšníků je domov se zvláštním režimem v České Kamenici. Včera došlo k jeho slavnostnímu otevření. Požehnání a vysvěcení provedl biskup litoměřický Mons. Jan Baxant.