Povodně 2013 – rok poté

Pracovníci a dobrovolníci Charity ČR a Diakonie ČCE poskytli lidem zasaženým loňskými povodněmi mnohdy neocenitelnou a dlouhodobou pomoc. Od českých dárců a s podporou od německých partnerů se jednalo o částku přes 50 milionů Kč. Pomohly také církve.

Kamenická Oblastní charita pomáhá lidem postiženým povodněmi

Území, kam zasahovalo poskytování pomoci je v letošním roce, oproti předešlým záplavám v roce 2010, daleko širší. Náš tým vyjížděl do Vilsnice, Děčína, Dobkovic, Těchlovic, Hřenska, Markvartic, Kerhartic, Jiříkova, Lipové a Lobendavy.

Na povodňové konto Charity ČR přišlo už přes 3 miliony korun

Částka na sbírkovém kontě Charity ČR překročila v pondělí odpoledne 3 miliony Kč. Po celé republice pokračují charitní humanitární sbírky a distribuce pomoci do zasažených oblastí, probíhá také pomoc psychosociální a duchovní.

Poděkování kardinála Duky

Pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP děkuje všem dobrovolníkům, kteří nabídli svou pomoc a v postižených místech se podílejí na odklízení škod, které napáchala povodeň. Stejně tak je pražský arcibiskup vděčný lidem, kteří přispívají finanční částkou na konto Charity Česká republika.

Povzbuzení od prezidenta Charity ČR

"Je mně upřímně líto těch, kterým se to stalo, ale zároveň si také uvědomujeme, že všechno zlé je pro něco pozitivní a až přejdou tyto povodně a my začneme uklízet, určitě se tyto bolesti promění v něco nového," vysílá povzbuzující vzkaz všem postiženým Mons. Pavel Posád, prezident Charity Česká republika a pomocný biskup českobudějovický,

Pomoc Charity ČR se nezastavila ani o víkendu

Ani během víkendu neustaly jednotlivé složky Charity ČR v úsilí o pomoc oblastem postiženým povodněmi. Pomoc probíhala zejména na severu a jihu Čech, za podpory Charit z Moravy a Slezska.

Charita ČR vysílá do zasažených oblastí psychosociální týmy

Na základě zjištění v terénu vyšle Charita Česká republika do oblastí zasažených povodněmi odborníky na psychologickou pomoc. Z Moravy také přijede další auto s vysoušeči.

Povodně 3.6.2013

Dnes se naše Oblastní charita zúčastnila Panelu humanitárních organizací, který byl svolán Českým červeným křížem v Děčíně. Na programu bylo řešení současné krizové situaci, kdy je naše oblast ohrožena vzestupem hladin místních toků.

Charita ČR uvolňuje 2,62 milionu korun na pomoc po povodních

Celkem 2,62 milionu korun uvolňuje okamžitě Charita Česká republika na pomoc lidem a obcím zasaženým povodněmi. Spouští také krizovou linku. Charity koordinují sběr materiální pomoci a zapojení dobrovolníků. Lidé mohou nadále přispívat na sbírkové konto.

Povodně: Charita ČR chystá pomoc a sbírku

Pracovníci a dobrovolníci Charity Česká republika se stejně jako již několikrát v nedávné historii opět chystají pomoci v boji s následky ničivých povodní. Akci lze podpořit příspěvkem na účet, ale také formou DMS.