KDYŽ NECHÁTE PEČOVAT LÁSKU, NEMŮŽETE UDĚLAT CHYBU

Mezi službami z nabídky Oblastní charity Česká Kamenice najdeme také jednu s názvem „Domácí hospic.“ Stále nepříliš známá služba funguje v České Kamenici již od roku 2018. O tom, co je to domácí hospic a jak tato služba funguje, jsme si povídali s MUDr. Vendulou Pileckou (VP) a Mgr. Evou Konečnou (EK).

V České Kamenici vyrostl nový Domov

Domov Panny Marie – útočiště hříšníků je domov se zvláštním režimem v České Kamenici. Včera došlo k jeho slavnostnímu otevření. Požehnání a vysvěcení provedl biskup litoměřický Mons. Jan Baxant.

Podzimní Sbírka potravin 23.11.2019

Podzimní Sbírka potravin bude 23. listopadu, zapojí se do ní rekordní množství obchodů

Zveme vás do divadla Archa

Pozvanka na festival Akcent

Akcent na migraci je jednodenní setkání neziskových a kulturních organizací, které se uskuteční 3. listopadu 2018 v Divadle Archa v rámci festivalu dokumentárního divadla Akcent. Vedle řady nevládních organizací, sdružení a iniciativ zde Charita Česká republika představí své aktivity v oblasti migrace a integrace.

Charita vyhlašuje sbírku na pomoc obětem tsunami v Indonésii

V pátek 28. září postihlo indonéský ostrov Sulawesi (Celebes) zatím nejsilnější ze série zemětřesení a to o síle 7,4 stupňů Richterovy škály. Následná vlna tsunami si vyžádala stovky lidských životů, celkový počet postižených obyvatel může dosáhnout několika set tisíc, podle některých odhadů až dva miliony. Charita Česká republika proto vyhlašuje finanční sbírku na pomoc obětem a obnovu země.

Projekt: Rekonstrukce objektu AGAPÉ I, Husitská č. p. 78, Krupka

V období od 09/2017 - 08/2018 byl realizován projekt rekonstrukce azylového domu pro matky s dětmi AGAPÉ.

Jak pomohla Evropská unie a Evropský sociální fond naší organizaci?

Změny, které přinesla novela cizineckého zákona

Ilustrační snímek Jindřicha Štreita z cyklu Jsme z jedné planety

V červenci 2017 prezident Miloš Zeman podepsal novelu zákona o pobytu cizinců, proti které se ohradily nejen organizace pracující s migranty v České republice, ale také Hospodářská komora, Svaz průmyslu a dopravy a někteří senátoři a poslanci. Přesto, že Senát novelu vetoval, poslanci novelu na konci června přehlasovali.

Řekněme „ano mobilitě“ namísto „pevnosti Evropa“

Ilustrační foto.

Výzva Caritas Europa u příležitosti Světového dne uprchlíků
Světový den uprchlíků si připomínáme v úterý 20. června. Vedoucí představitelé států a ministři zahraničních věcí států Evropské unie se v těchto dnech sejdou na jednání Rady Evropy a Výboru pro zahraniční záležitosti, aby se opět shodli na tom, že je třeba zadržet migraci za hranicemi Evropy.  Tato politika připomínající úsloví „sejde z očí, sejde z mysli“ však přispívá k tomu, že dál umírají a trpí desítky tisíc lidí.

Tříkrálová sbírka 2020

Nejnovější fotogalerie