Pozůstalostní setkání

V červnu u nás proběhlo pozůstalostní setkání, kterého se zúčastnilo devět lidí. Milé přivítání bylo následováno čtením úryvku z Deníku naší zesnulé klientky a Knížky pro vdovy, které se obsahově krylo s častými stesky našich pozůstalých.

Lidé vzpomínali a děkovali nejen za naši pomoc, ale i za samotnou existenci domácího hospice. Někdo v slzách zavzpomínal na těžké chvíle, někdo se snažil zakrýt rozpaky trochou humoru, a při některých vyprávěních se lidé i zasmáli. Závěrem jsme se rozloučili zapálením svíčky za naše blízké.

Velký zájem o další taková setkání nás mile překvapil. Nástin na příští setkání by mohl být koncert Kytlického chrámového sboru a Kuby Horáka v kostele sv. Jakuba, který by pravděpodobně proběhl v září a který bude následován kávou v hospicové kanceláři.

Sbírka potravin 24. dubna 2021

V sobotu 24. dubna 2021 proběhne Jarní kolo Sbírky potravin. Zapojte se s námi do celostátní akce a pomozte lidem, kteří žijí na hranici chudoby. Sbírka potravin je dnem solidarity, při kterém může každý pomoci tím nejjednodušším způsobem, darem trvanlivých potravin a drogerie.

Sbírka potravin foto 1

KDYŽ NECHÁTE PEČOVAT LÁSKU, NEMŮŽETE UDĚLAT CHYBU

Mezi službami z nabídky Oblastní charity Česká Kamenice najdeme také jednu s názvem „Domácí hospic.“ Stále nepříliš známá služba funguje v České Kamenici již od roku 2018. O tom, co je to domácí hospic a jak tato služba funguje, jsme si povídali s MUDr. Vendulou Pileckou (VP) a Mgr. Evou Konečnou (EK).

V České Kamenici vyrostl nový Domov

Domov Panny Marie – útočiště hříšníků je domov se zvláštním režimem v České Kamenici. Včera došlo k jeho slavnostnímu otevření. Požehnání a vysvěcení provedl biskup litoměřický Mons. Jan Baxant.

Podzimní Sbírka potravin 23.11.2019

Podzimní Sbírka potravin bude 23. listopadu, zapojí se do ní rekordní množství obchodů

Jak pomohla Evropská unie a Evropský sociální fond naší organizaci?

Změny, které přinesla novela cizineckého zákona

Ilustrační snímek Jindřicha Štreita z cyklu Jsme z jedné planety

V červenci 2017 prezident Miloš Zeman podepsal novelu zákona o pobytu cizinců, proti které se ohradily nejen organizace pracující s migranty v České republice, ale také Hospodářská komora, Svaz průmyslu a dopravy a někteří senátoři a poslanci. Přesto, že Senát novelu vetoval, poslanci novelu na konci června přehlasovali.

Řekněme „ano mobilitě“ namísto „pevnosti Evropa“

Ilustrační foto.

Výzva Caritas Europa u příležitosti Světového dne uprchlíků
Světový den uprchlíků si připomínáme v úterý 20. června. Vedoucí představitelé států a ministři zahraničních věcí států Evropské unie se v těchto dnech sejdou na jednání Rady Evropy a Výboru pro zahraniční záležitosti, aby se opět shodli na tom, že je třeba zadržet migraci za hranicemi Evropy.  Tato politika připomínající úsloví „sejde z očí, sejde z mysli“ však přispívá k tomu, že dál umírají a trpí desítky tisíc lidí.

Charita ČR poskytuje materiální a zdravotnickou pomoc uprchlíkům v Aténách, i díky krizovému fondu

Charita ČR pomáhá uprchlíkům v Řecku (foto: Lefteris Partsalis/ Caritas Switzerland).

Z pověření Charity ČR doručila Diecézní charita Brno od ledna letošního roku do Řecka 17 tun materiální pomoci pro uprchlické tábory. Hlavním příjemcem pomoci je partnerská organizace Charita Řecko, největší sociální klinika v Aténách (Metropolitan Community Clinic Helliniko) a zdravotnická organizace Fair planet. Ve spolupráci s poslední ze zmíněných organizací Charita také začala vysílat studenty Lékařské fakulty Masarykovy univerzity v Brně na pomoc uprchlíkům v Aténách. Aktivity finančně podpořil  krizový fond Charity ČR částkou 138 000 Kč.

Tříkrálová sbírka 2021

Nejnovější fotogalerie