Sociálně terapeutická dílna

Sociálně terapeutická dílna, jako ambulantní sociální služba, v co největší míře poskytuje bezpečné prostředí pro lidi, kteří si chtějí své dovednosti různými způsoby formovat, udržet anebo získat. Dále pomáháme lidem, kteří důvěru v sebe sama nemají a rádi by se cítili ve společnosti jiných osob jistěji. Díky tomu mají možnost rozvíjet svou samostatnost v běžném životě. Služba je určena pro dospělé, mladší a starší seniory, a nabízí širokou škálu tvořivých činností: výtvarná a pracovní dílna, keramika, textilní tvorba, ruční práce, řemesla, výroba zvykoslovných předmětů a lidového pečiva, ubrousková technika, korálkování, práce se dřevem, práce na zahradě, hudební dílna, literární dílna, práce na PC, nácviky vaření, pečení atd.

Jednotlivé činnosti zohledňují zručnost a dispozice konkrétních lidí a jsou rovnoměrně rozvržené do celého týdne (v rámci pracovních dní). To umožňuje nejen seznámit se s rozmanitými tvořivými činnostmi, technikami a postupy, ale také se v nich zdokonalovat a rozvíjet tak své nadání a talenty.

Sociálně terapeutické dílny máme v České Kamenici a v Ústí nad Labem.

V České Kamenici naši službu najdete zde:
Adresa: Tyršova 350, 407 21 Česká Kamenice
Provozní doba: PO - PÁ od 10:00 do 12:00 a od 13:00 do 17:30
Kapacita: 9 míst

V Ústí nad Labem naši službu najdete zde:
Adresa: Stará 485/32, 400 01 Ústí nad Labem-centrum
Provozní doba: PO - PÁ od 9:00 do 16:30
Kapacita: 9 míst

Služba je registrována podle § 67 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách jako sociálně terapeutická dílna.

Dokumenty ke stažení

Bc. Lucie Kupcová